Tekenen tegen de tijd, motorclub en workshops…

Terwijl de deadline in mijn nek hijgt, (deze week..!) gooien wij er tientallen plaatjes uit. Een risico bij het illustreren van een boek is dat je alle suggestie weghaalt. Als lezer wil je nog wel een eigen invulling kunnen geven aan een verhaal, dus we moeten de boel visueel niet helemaal dichttimmeren. Omdat ik even helemaal geen idee meer had hoe de balans tussen tekst en plaatjes was, heb ik vrijdagmiddag alle illustraties op een rijtje in de kamer gelegd. De hele vloer lag bezaaid. Vervolgens ben ik er met Miriam langs gelopen en hebben we hoofdstuk na hoofdstuk doorgenomen. Dat was een goede zet. Inderdaad bleken er wat plaatjes overbodig.  Weg ermee dus. Minder kan echt meer zijn. En dan nu het goede nieuws: het wordt een geweldig boek!
Alle foto’s zijn inmiddels genomen. Gisteren hadden we de laatste sessie bij de Harley Davidson club in Weert. In het verhaal komt een motorclub voor, onze vriend Renzo – motorrijder met zijn wortels in Weert- koppelde ons aan Peter die lid is van deze club. Wat een fantastische gastvrije mensen zijn dat!
De leider van de club in het boek heet Frans en wij zagen een stoere man voor ons. Zo één met een baard, tattoo’s en een klein hartje. Wel, Frans bestaat! Hij heet Henry in het echt. Onvergetelijk avontuur voor Aaron en mij. Dank heren!!!


Vandaag hadden we workshop nummer 2 voor de donateurs. Was weer leuk. Zie hier de groep en de resultaten. Mooie schilderijen, allemaal ‘stiekeme zelfportretten’…

Schilderijen 1Schilderijen 2Schilderijen 3

Komende week gaat alles naar Sabine, de vormgeefster en gaat zij ermee aan de haal. We naderen het einde mensen. Het einde? Nee, ik zeg het verkeerd…: We naderen het begin!

Advertisements

2 thoughts on “Tekenen tegen de tijd, motorclub en workshops…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s