Vandaag begint het echt…!

Hoe langzaam maar zeker een droom werkelijkheid wordt…

Die onbegrensde energie van een (bijna) 10-jarige is zo aanstekelijk! Dan wordt hij ‘s ochtends  vroeg wakker met een idee: “papa, ik ga een robot maken!” In pyjama naar beneden en aan de slag. Zo ontstaan in no time de prachtigste kunstwerken: stripfiguren, zijn ideale huis, portretten van het hele gezin. Nog niet geremd door allerlei volwassen gezeur (is het wel een realistisch plan? Klopt het perspectief wel? Is het financieel haalbaar?)
Ook ik houd van dingen verzinnen, schrijven en tekenen. Maar als ‘volwassen man’ (waarom zet ik dit tussen aanhalingstekens…?) laat me nog wel eens tackelen door die rationele vragen in mijn hoofd. Daarom sluit ik graag aan bij die open creativiteit van Aaron. En het plezier is wederzijds. Voor hem is het leuk om te zien dat zijn tekeningen door mijn deelname een nieuwe wending krijgen. Zo ontstond het idee om samen een boek te maken.

Eind 2015 maakte ik samen met een vriend, Simon van Arkel, een boek voor kleuters. Hij schreef, ik tekende.Kijk nou eens, heette het, en het kwam uit bij Levendig Uitgever. Ik benaderde een paar maanden geleden Jeroen Hoogerwerf van Levendig met het idee om een boek te maken. Op zich was hij enthousiast, maar ik moest zelf met een investering komen. Want dat geld had hij niet. Ik ook niet… Crowdfunding was de oplossing.

Via Voordekunst zijn we dit avontuur aangegaan. Dat is leuk en spannend. Ik merkte dat ik mezelf enigszins moest toespreken dat dit geen ‘bedelen’ is, maar een tussenvorm van ‘ondernemerschap’ (iets verkoimg009 (3)pen) en ‘hulp vragen’. De enige manier om dit goed te doen, is met volle overgave en enthousiasme je hele netwerk ‘bestoken’ met het idee, in de hoop dat zij iets in het project zien en/of het jou gunnen. En het gebeurde!
Een leuke bijkomstigheid was dat het heel veel energie geeft. Elke dag juichten we als er weer iets bij was, als een verslaafde ‘ververste’ ik elke 5 minuten onze ‘voordekunst’ pagina. Ik heb nu wat afkickverschijnselen, ik ben de hele dag pagina’s aan het verversen.

We kunnen aan de slag. Met alle donateurs zal ik contact hebben de komende tijd. Jullie zijn onze opdrachtgevers. We gaan een fantastisch boek maken, en ook alle andere tegenprestaties zal ik met heel veel plezier leveren!

Dit blog wordt de komende periode de plek waar je kunt volgen hoe alles ervoor staat. Hoe Aaron en ik het boek te maken, en wat voor ontwikkeling Luuk en zijn vrienden doormaken. Tot snel dus!

Advertisements

6 thoughts on “Vandaag begint het echt…!

 1. Top hoor! Ben super benieuwd…..heel veel schrijf-, teken- en denkplezier! En vooral veel plezier met de samenwerking van paps en zoonlief. Wordt vast een fantastisch boek.

  Liked by 1 person

 2. Fantastisch zo’n uitgebreide uitleg.
  Fijn om zo meegenomen te worden in het scheppingsproces.
  Over dit hele proces van idee naar creatie wil ik tzt je verhaal wel eens horen, of je erover interviewen.

  Heel veel plezier gewenst!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s